A zene egyetemes nyelvén szólunk Önökhöz. Mi nagyon szeretünk muzsikálni. Ugyanakkor az anyagi lehetőségeink korlátozottak. Ezért szeretnénk forrást gyűjteni arra, hogy határokon átívelő zenei és emberi kapcsolatokat építhessünk a zenélésen keresztül. Mottónk: Közösségformálás a zenélésen keresztül! Célunk, hogy 2022 tavaszán kijuthassunk Franciaországba egy Nemzetközi Fúvóstalálkozóra.

Martonvásárnak 3 testvértelepülése van Európában. Ebből az egyik a Franciaországban található Saint Avertin. Zenekarunk 2022 tavaszára meghívást kapott Saint Avertinbe, azért, hogy részt vegyünk a 3 ország részvételével megvalósuló Nemzetközi Fúvóstalálkozón. A zenekar kb.35-40 főből áll, akik kb. fele 18 év alatti fiatalkorú. Testvérpárunk is van, illetve értelmi akadályozottsággal élő személy is zenél a csapatunkban. Saint Avertin 1691 km- re található Martonvásártól. A kint tartózkodásunk alatt családoknál fogunk lakni, de az utazást nekünk kell finanszíroznunk. Az útiköltség összességében több millió forint lesz.

Átlagosan 1 főnél 125 000 Ft-ra jönnek ki a költségek. Több helyről is próbálunk forrást szerezni a turné finanszírozására. Az út teljes becsült bekerülési költsége kb. 5 millió forint. Nekünk kb. 1,2 millió forintot kéne még összegyűjtenünk, hogy megvalósulhasson a kiutazás.

Ha ezt az összeget elosztjuk 1691-el, akkor átlag 710 Ft-ra jön ki egy km költsége.

Abban bízunk, hogy sokan ajánlanak majd fel, akár csak egy km-nyi költséget is, amivel közelebb kerülhetünk a vágyott kiutazáshoz.

A zenekar 90%-a nem járt messzebb a környező országoknál. A jelenlegi tagságból alig néhányan vagyunk, akik már voltunk Saint Avertinben. Utoljára 2011-ben. Amikor mesélünk a 10 évvel ezelőtti élményeinkről, akkor azt mindig csillogó szemmel hallgatják mind a fiatalkorúak, mind a régebb óta fiatalok. Számos barátság szövődött akkor, amelyek még a mai napig is tartanak. Egy ilyen utazás egy életre szóló élmény. Szeretnénk megteremteni minden zenészünk számára a kiutazás lehetőségét. A zene egyetemes nyelve végre újból összekötheti Európa országait.

Az egyesület adatai:
Martonvásári Fúvószenei Egyesület
10403174-50526566-53891007

Kérjük, hogy a közleménybe az írja, hogy "adomány"